Pondělí, 28 října, 2024
12.4 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiSeneCura TerezínSeniorCentrum SeneCura v Terezíně získalo prestižní Značku kvality

SeniorCentrum SeneCura v Terezíně získalo prestižní Značku kvality

Terezín – Tři SeniorCentra společnosti SeneCura získala prestižní Značku kvality od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR (APSS). Certifikát je udělován za splnění náročných kritérií, která hodnotí důležité oblasti života seniorů – včetně kvality péče, partnerství mezi klienty a zaměstnanci, kvality stravy, ubytování či volnočasových aktivit.

Společnost SeneCura rovněž získala ve vedení APSS křeslo viceprezidentky pro neveřejné poskytovatele sociálních služeb, v této funkci zasedne provozní ředitelka Věra Husáková.

SeniorCentra SeneCura potvrdila vysokou kvalitu služeb, když tři zařízení v Liberci, Terezíně a Modřicích získala nebo obhájila čtyřhvězdičkové hodnocení. Značka kvality poskytuje nezávislé informace budoucím klientům a jejich rodinám a potvrzuje vysokou úroveň péče v zařízeních SeneCura. „Značkou kvality jsou oceňována ta nejlepší zařízení sociálních služeb v České republice. V rámci Značky kvality je hodnoceno celkem 300 kritérií v oblastech ubytování, stravování, kultura a volný čas, péče a partnerství. Důležité také je, že vše je hodnoceno z perspektivy klienta těchto zařízení, tedy jak vnímá např. senior kvalitu života v domově pro seniory,“ říká Jiří Horecký, prezident APSS ČR.

Značka kvality byla udělována během tradičního kongresu APSS v Táboře, který přinesl odborným posluchačům APSS také řadu přednášek osobností, jako ministr práce Marian Jurečka nebo klimatolog Václav Cílek. Zajímavou přednášku o změnách v penzijních reformách přednesl Vladimír Bezděk, poradce prezidenta ČR. Kongres byl však zajímavý i ze zcela jiných úhlů pohledu, pokrýval totiž široké spektrum témat v oblastech inovací v sociálních službách, jako byla prezentace projektu Pomáháme.Digital. Významné byly i sekce zaměřené na ekonomiku a právní aspekty sociálních služeb, kde vystoupili odborníci jako Zdislava Odstrčilová a Daniela Lusková.

Den před kongeresem samotným proběhla i zmiňovaná valná hromada. V jejím průběhu byli zvoleni noví viceprezidenti pro jednotlivé druhy sociálních služeb. Mezi nimi i provozní ředitelka SeneCura Věra Husáková, která byla zvolena viceprezidentkou pro neveřejné poskytovatele sociálních služeb.

„Mým cílem je nadále reprezentovat zájmy neveřejných poskytovatelů a podílet se na jejich rozvoji, abychom klientům zajišťovali co nejvyšší kvalitu služeb. V současné době je v Česku nedostatek míst v domovech pro seniory a soukromí poskytovatelé hrají zásadní roli při řešení tohoto problému – pomáháme zvyšovat kapacity, ale také přinášet inovace a moderní přístupy do péče o seniory,“ říká Věra Husáková.

Noví viceprezidenti jsou odpovědní za zastupování jednotlivých typů služeb na odborných jednáních, konferencích a dalších významných setkáních, budou rovněž připravovat materiály pro jednání prezidia APSS.

„Věříme, že naše účast v APSS a angažovanost přispívají k dalšímu rozvoji sociálních služeb a jejich dostupnosti pro všechny, kdo je potřebují,“ uzavírá Věra Husáková.

Autor: Filip Moravec

Na snímku uprostřed ředitel SeniorCentra SeneCura v Terezíně, Ondřej Jebavý.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU