Čtvrtek, 24 října, 2024
7.1 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiSeneCura TerezínSenioři a děti poděkovali hasičům za pomoc při povodních

Senioři a děti poděkovali hasičům za pomoc při povodních

Terezín – V červnu letošního roku zasáhly Terezín přívalové deště, které způsobily rozsáhlé škody v suterénu domova seniorů SeneCura SeniorCentrum Terezín. Zatopeny byly nejen kancelářské prostory, ale také jídelna, tělocvična a místnosti, kde sídlí dětská skupina Koníček. Na pomoc okamžitě přijeli dobrovolní hasiči z Třebenic, kteří neúnavně pomáhali s odčerpáním vody a základním úklidem.

Vedení domova spolu se svým týmem dlouho přemýšlelo, jak hasičům náležitě poděkovat za jejich obětavou práci. Nakonec se rozhodli pro netradiční, ale o to srdečnější gesto: přípravu domácích utopenců, do které zapojili jak obyvatele domova, tak děti z dětské skupiny.

„Chtěli jsme hasičům poděkovat něčím, co by vytvořili naši senioři a děti společně. Vymysleli jsme tedy, že připravíme domácí utopence, což se nakonec ukázalo jako skvělý nápad,“ uvedla vedoucí aktivizace a rehabilitace Jana Alić.

Toto pondělí proběhlo slavnostní předání, při kterém hasiči obdrželi nejen zmíněné utopence, ale také dárkový koš plný klobás, sýrů a brambůrků. Dar předala vrchní sestra společně se dvěma klienty. Celá akce byla doprovázena vřelými slovy díků a úsměvy na obou stranách. „Bylo krásné sledovat, jak si senioři i děti tuto společnou aktivitu užili, a věříme, že to pro hasiče bylo stejně příjemné překvapení jako pro nás samotné,“ dodala vrchní sestra Pavla Sommolová.

Dobrovolní hasiči se svou pomocí opět ukázali jako nepostradatelná součást místní komunity a poděkování od seniorů i dětí bylo pro ně důkazem, že jejich úsilí nezůstalo bez odezvy.

„Náš dík patří všem, kteří se na záchraně našeho domova podíleli, a doufáme, že už nás žádné další povodně nepotkají,“ uzavřela vrchní sestra Pavla Sommolová s úsměvem.

Autor: Jana Alić, vedoucí aktivizace a rehabilitace SeniorCentra SeneCura Terezín

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU