Středa, 9 října, 2024
12.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoU zimního stadionu pokračují dopravní omezení

U zimního stadionu pokračují dopravní omezení

Litoměřice Švermova ulice v úseku od zimního stadionu po křižovatku s ulicí Kubelíkova je od dnešního dne uzavřená. Důvodem jsou pokračující práce na rekonstrukci inženýrských sítí. Uzavírka potrvá do 25. října.

S ohledem na zhotovitelskou firmou chybně umístěné dopravní značení, které nebylo v souladu s vydaným rozhodnutím odboru dopravy, se řidiči museli potýkat s uzavřením křižovatky Švermova Michalovická. Toto pochybení bude napraveno nejpozději během dnešního odpoledne a do Michalovické ulice bude možné ze Švermovy a Mrázovy ulice odbočit.  

Na most generála Chábery se řidiči ze směru od centra města dostanou ulicí Kubelíkova. Stále však nejde o oficiální objízdnou trasu, ale průjezd stavbou. 

„Velmi se omlouváme obyvatelům dotčených oblastí i řidičům, ale zhotovitel prací probíhajících v uvedené lokalitě s námi dostatečně nekomunikuje a podává nám nesprávné informace. V návaznosti na dnešní špatně rozmístěné dopravní značení ho budeme už opakovaně sankcionovat,“ komentoval situaci místostarosta Jiří Adámek a připomněl, že město Litoměřice není investorem rekonstrukce sítí ani správcem dané komunikace. Nemá proto dostatečné pravomoci situaci více ovlivnit.

Další uzavírka spojená s rekonstrukcí kanalizace a vodovodu v této lokalitě je naplánovaná od čtvrtka 10. do středy 23. října. Týká se křižovatky ulic Mrázova a Stránského.

„Byli jsme informováni, že nejvíce času bude v tomto místě potřeba pro vybudování betonového podloží a následné zrání betonu. Nicméně nejpozději 23. října bude již tato křižovatka otevřena, přičemž by tam měla být zároveň dokončena i pokládka finálního povrchu,“ uvedl Jiří Adámek a doplnil, že jakmile bude křižovatka Mrázova a Stránského průjezdná, dojde k uzavření křižovatky Švermova Michalovická. Tam by veškeré práce, včetně pokládky finálního povrchu měly skončit do 10. listopadu.

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU