Úterý, 8 října, 2024
14.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Od stříhání ovcí po saunový rituál. Knihovna zve na...

ÚSTÍ N. L.: Od stříhání ovcí po saunový rituál. Knihovna zve na Cestování všemi smysly

V sobotu 12. října se v Knihovně Ústeckého kraje uskuteční další multižánrová akce z cyklu Cestování všemi smysly. Návštěvníci se na třetím cestovatelském odpoledni s knihovnou tentokrát vypraví do Pobaltí. Pestrý program nabídne ochutnávky místních pokrmů, stříhání ovcí ve virtuální realitě nebo ukázku saunového rituálu.

Pro účastníky akce je zároveň připravena 20% sleva na vstup do sauny ústeckých Městských lázní.

Knihovna Ústeckého kraje připravuje další multižánrové odpoledne z cyklu Cestování všemi smysly. Třetí destinací, kam se budou návštěvníci s knihovnou moci vypravit, je Pobaltí.

Účastníci výpravy napříč Litvou, Lotyšskem a Estonskem se mohou těšit na výrobu modelů hradů z lega a papíru nebo na ztvárňování pobaltské krajiny prostřednictvím koláží. Malebnou krajinu bude opět možné navštívit i prostřednictvím virtuální reality, skrze kterou si návštěvníci vyzkoušejí i stříhání ovcí. Gastronomický koutek nabídne například ochutnávku studené řepné polévky nebo březové vody. Součástí akce bude tradičně i cestovatelská přednáška, tentokrát v podání publicisty a fotografa Petra Blahuše. V neposlední řadě bude na akci připravena relaxační zóna s aromaterapií a dvěma workshopy řízené meditace.

„Z nabitého programu třetího cestovatelského odpoledne bych chtěla vyzdvihnout ukázku saunového rituálu. Velkou přidanou hodnotou je, že příznivci saunování budou mít po akci jedinečnou možnost, vše, co se dozví, vyzkoušet v praxi. Každý platící návštěvník Cestování všemi smysly totiž automaticky získává časově neomezenou dvacetiprocentní slevu do sauny v  městských lázních. Za tento benefit patří obrovské díky ústeckým Městským službám,“ láká knihovnice a lektorka Veronika Novotná, která je jednou z hlavních organizátorek akce.

Cestování všemi smysly: Pobaltí odstartuje v Lidové části Knihovny Ústeckého kraje v sobotu 12. října ve 13 hodin. Vstupné na akci je 50 Kč, děti do 15 let mají vstup zcela zdarma.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU