Sobota, 28 září, 2024
12.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoDopravě se konečně uleví, oprav již bude minimum

Dopravě se konečně uleví, oprav již bude minimum

Litoměřice Složitá dopravní situace v Litoměřicích se blíží ke konci. Do 31. října má skončit rekonstrukce inženýrských sítí v ulicích Švermova – Mrázova – Stránského, čímž na této hlavní tepně bude konečně možné znovu jezdit bez omezení z Litoměřic na nový most a zpět.

V současné chvíli zde ještě poblíž zimního stadionu řídí dopravu semafory, kvůli čemuž se v místě tvoří kolony. „Opravy sítí v této lokalitě probíhaly prakticky celý letošní rok. Jelikož se jednalo o hlavní příjezdovou cestu do města, užili si řidiči své. Už se těšíme, až bude silnice zase normálně průjezdná. Chápeme, že opravy byly nutné, ale bylo to pro všechny už moc dlouhé,“ neskrývá úlevu místostarosta města Jiří Adámek.

Dopravní komplikace způsobovaly také opravy sítí v ulicích Pokratická – Plešivecká – 28. října. Zde bylo ukončení prací avizováno na konec října. „Práce nakonec skončily o měsíc dřív dnešní pokládkou nového povrchu. To je také dobrá zpráva,“ dodal Jiří Adámek. Naopak o měsíc později oproti harmonogramu, 31. října, skončí opravy horkovodu v lokalitě Eliášova – Boženy Němcové – Žižkova – Fügnerova.

Po dokončení těchto rekonstrukcí se dopravní omezení ve městě budou týkat již pouze dvou lokalit. Dlouho dopředu avizované opravy kanalizace a vodovodu začaly po skončení vinobraní ve spodní části ulice Dlouhá.

V první etapě stavbaři pracují v úseku od kruhového objezdu v ulici Mezibraní ke křižovatce s Velkou Dominikánskou (obě křižovatky zůstaly průjezdné). Uzavírka silnice v dotčeném úseku potrvá do konce roku. Po vinobraní zároveň začaly také práce na opravě povrchů vozovky na Tyršově náměstí, které dostane nový historický punc. Zde se bude pracovat do 30. listopadu.

Autor: Radim Tuček

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU