Sobota, 28 září, 2024
12.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoPřední český bluesman Jiří Míža zahraje v Knihovně Ústeckého kraje

Přední český bluesman Jiří Míža zahraje v Knihovně Ústeckého kraje

V pondělí 30. září v 17 hodin se ve Vědecké části Knihovny Ústeckého kraje uskuteční dernisáž výstavy Kořeny blues. Kromě tematické přednášky se návštěvníci akce mohou těšit na hudební vystoupení předního českého bluesmana Jiřího Míži.

Od 2. září je ve Vědecké části Knihovny Ústeckého kraje možné zhlédnout výstavu Kořeny blues. Jak již název napovídá, výstava představuje kulturní, politické a sociální okolnosti, z nichž se na počátku 20. století zrodilo americké blues. Pestrá koláž unikátních fotografií a doprovodných textů zobrazuje konkrétní místa, nahrávací společnosti i umělce, kteří přispěli ke vzniku a šíření tohoto žánru stojícího u kořenů moderní populární hudby. Celá výstava je zároveň doplněna o linky na platformu Spotify, díky čemuž si její návštěvníci mohou přímo na místě poslechnout ukázky skladeb prostřednictvím mobilních telefonů.

Dersnisáž výstavy se uskuteční v pondělí 30. září v 17 hodin. Návštěvníci slavnostního zakončení se mohou těšit na tematickou přednášku, která představí celou výstavu, nebo na hudební vystoupení českého bluesmana Jiřího Míži. Vstup na akci je zcela zdarma.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU