Pondělí, 23 září, 2024
15.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoKrajské volby vyhrálo ANO 2011, v počtu mandátů si polepšilo

Krajské volby vyhrálo ANO 2011, v počtu mandátů si polepšilo

Litoměřicko – Volby do zastupitelstva Ústeckého kraje vyhrálo hnutí ANO 2011. Do nového volebního období vstupuje s vyšším počtem mandátů. Dosud mělo v krajském zastupitelstvu 17 křesel. Teď jich bude mít 26. Získalo totiž 39,47% hlasů.   

„Myslím, že se v tom odrazila situace ve státní politice. Děkuji všem, kteří přišli k volbám a vyjádřili svůj názor – ať už jakýkoliv. My budeme pokračovat v tom, co jsme začali, a věnovat se například opravám silnic II. a III. třídy. Ani v nadcházejícím volebním období nezapomeneme na veterináře, kterých je v Ústeckém kraji nedostatek – hlavně pokud se bavíme o těch pro velká zvířata. V tuto chvíli už mohou zvěrolékaři získat od kraje dotaci na vybavení svých provozů. Budeme ale pracovat také na dalších formách podpory. Na dlouhodobý nedostatek veterinárních lékařů nás upozornili sami občané, kteří mají velký problém s tím je sehnat,“ vysvětluje Marek Kocánek z ANO 2011.

Svoje působení v krajském zastupitelstvu obhájil také Kocánkův stranický kolega Jiří Řezníček. „V Roudnici nad Labem vyhrálo ANO 2011 vůbec poprvé a my moc děkujeme všem voličům, kteří nás podpořili. Těším se na další čtyřletou výzvu, která je přede mnou. I nadále se budeme snažit pro Roudnici prosadit nějaké změny – třeba vybudování čtvrté části obchvatu, která by značně ulevila zdejší dopravě.“

Na druhém místě ve volbách do zastupitelstva Ústeckého kraje  skončili STAROSTOVÉ PRO ÚSTECKÝ KRAJ, kteří s 11,94 % hlasů získávají 7 mandátů. Těsně za nimi se umístila ODS, která s 10,94% hlasů získává taktéž 7 mandátů.

Šest mandátů získala SPD, Trikolora a PRO (10,44 % hlasů), pět mandátů má STAČILO! v Ústeckém (7,94 %) kraji a 4 mandáty  vybojovalo hnutí LEPŠÍ SEVER (6,63 %)

Volební účast byla v Ústeckém kraji 28,13%.

Současně s krajskými volbami proběhly v Litoměřicích volby do Senátu. Nadpoloviční většinu všech hlasů nezískal ani jeden kandidát, a proběhne tedy druhé kolo, ve kterém budou o přízeň voličů bojovat Ladislav Chlupáč a Ondřej Štěrba. Druhé kolo senátních voleb se uskuteční 27. a 28. září.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU