Čtvrtek, 19 září, 2024
23.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoJurta pro děti z Hliněnky už roste u Hlinné

Jurta pro děti z Hliněnky už roste u Hlinné

Litoměřice – Krásná jurta, obklopená stromy a krajinou Českého středohoří, roste v těchto dnech v těsné blízkosti discgolfového hřiště u Hlinné. Město Litoměřice ve spolupráci s obcí zde totiž buduje lesní školku, která 2. září, tedy s příchodem nového školního roku, přivítá 16 dětí ve věku od tří do šesti let.

Průběh stavby byli tento týden zkontrolovat zástupci města Litoměřice i obce Hlinné, stejně jako Ivana Ponocná. Ta zvítězila ve výběrovém řízení na ředitelku nově vzniklého subjektu, který bude příspěvkovou organizací města. „Je to pro nás velká výzva a na práci s dětmi, s nimiž chceme v přírodě trávit 80 procent času, se velmi těšíme,“ shodla se ředitelka Ponocná s učitelkami Miroslavou Motejlovou a Ivanou Chovanečkovou, pro něž zároveň půjde o velkou profesní výzvu. Až dosud totiž působily ve školce klasického typu.  

Do Hliněnky, jak se školka bude jmenovat, nastoupí 2. září 16 dětí. Zázemí budou mít v celoročně obyvatelné jurtě vybavené kromě jiného i toaletami. Přednost při zápisu dostanou děti, které dosud navštěvovaly třídu s lesními prvky na Mentaurově.

Její provoz v prostorách skautské základny muselo město ukončit. Základna totiž podle České školní inspekce, která tam v uplynulých měsících prováděla šetření, nesplňuje jako místo vzdělávání potřebné hygienické nároky. Investovat do rekonstrukce skautské základny město nemůže, neboť objekt nevlastní. „Vydali jsme se proto cestou spolupráce se sousední obcí Hlinná, která pro tyto účely zakoupila vhodný pozemek,“ uvedl místostarosta Litoměřic Jiří Adámek.   

Autor: Radim Tuček

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU