Pátek, 18 října, 2024
10.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Novým ředitelem Knihovny Ústeckého kraje bude Ing. Michal Satrapa

ÚSTÍ N. L.: Novým ředitelem Knihovny Ústeckého kraje bude Ing. Michal Satrapa

Rada Ústeckého kraje ve středu 16. října rozhodla, kdo bude novým ředitelem Knihovny Ústeckého kraje. Po Janě Linhartové, která stála v čele organizace bezmála osm let, převezme vedení krajské knihovny její zástupce Michal Satrapa.

Od července probíhalo výběrové řízení na pozici ředitele nebo ředitelky knihovny Ústeckého kraje. Toto výběrové řízení bylo vypsáno v reakci na odstoupení Jany Linhartové, která v čele organizace byla od 1. února 2017 do 30. září letošního roku.

Ve středu 16. října Rada Ústeckého kraje rozhodla, že novým ředitelem krajské knihovny bude Michal Satrapa, jenž doposud v organizaci pracoval na pozici zástupce ředitelky. Do funkce ředitele bude Michal Satrapa jmenován od 1. listopadu letošního roku s mandátem na nadcházející dva roky.

„Jsem rád, že bylo konečně rozhodnuto a že knihovna nemusí nadále setrvávat v nejistotě, se kterou se potýkala v posledním období. Nyní bude třeba soustředit se na velké projekty a další výzvy, které nás v budoucnu čekají,“ říká budoucí ředitel Michal Satrapa.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU