Pátek, 18 října, 2024
15.6 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoNěmecký Fachpack opět za účasti studentů z litoměřické Litegry

Německý Fachpack opět za účasti studentů z litoměřické Litegry

Jak se už stalo hezkou tradicí i letos jsme na počátku školního roku, přesněji 24. září, vyrazili na známý mezinárodní obalový veletrh FACHPACK.

Celá akce je kvůli zajištění cesty, lístků apod. vždy velmi finančně nákladná. Proto si vážíme sponzorů, kteří letos pomohli naší škole akci finančně podpořit tak, aby se mohla uskutečnit pro žáky zdarma i v tomto roce. Letošními sponzory odborné exkurze byla společnost THIMM obaly k. s. a společnost PROVeletrhy s. r. o.

Společnost THIMM obaly k. s. patří ke stabilním partnerům naší školy již od počátku, zároveň se jedná o jednoho z největších výrobců obalů z vlnité lepenky. PROveletrhy s.r.o. zastupuje na území České republiky dvě významné německé veletržní společnosti, NürnbergMesse Group se sídlem v Norimberku a Deutsche Messe AG se sídlem v Hannoveru.

Žáci z obou našich druhých ročníků oboru Grafický design obalů a část žáků z prvního ročníku se mohli na mezinárodním plénu, významného obalového veletrhu Fachpack, seznámit s mnohými novinkami, ať již z oblasti obalů, materiálů, tak i technologií. Kdo měl zájem, mohl v rámci své vstupenky navštívit i veletrh POWTECH, který se konal v dalších třech halách a byl zaměřen především na logistiku. Kromě toho každý z nich měl i vlastní téma, které na veletrhu zpracovával. Účast na mezinárodním veletrhu bereme jako jednu ze stěžejních, žáci se mohou setkat s nejnovějšími trendy a vývojem v oboru. Kromě odborné části, je důležitou částí i příležitost procvičit si v reálném, navíc v ryze odborném, prostředí komunikaci v anglickém jazyce.

Velký dík patří oběma partnerům akce, společnostem THIMM obaly k. s. a PROVeletrhy s.r.o.

Bc. Karolína Šrejbrová
zástupce ředitele školy pro ekonomickou a studijní oblast

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU