Čtvrtek, 3 října, 2024
9.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoKnihovna Ústeckého kraje po rekonstrukci otevírá Lidovou půjčovnu

Knihovna Ústeckého kraje po rekonstrukci otevírá Lidovou půjčovnu

Po tříměsíční rekonstrukci Knihovna Ústeckého kraje otevírá Lidovou půjčovnu. Čtenáři budou moci opět naplno využívat služby tohoto oddělení od pondělí 7. října. Knihy vypůjčené před rekonstrukcí je nadále možné vracet až do 12. října.

Knihovna Ústeckého kraje v pondělí 7. října znovuotevírá Lidovou půjčovnu, která se nachází v někdejších reprezentačních sálech palácové vily Hanse Weinmanna na adrese Winstona Churchilla 3. Jedno z největších a zároveň nejnavštěvovanějších oddělení ústecké knihovny bylo od července uzavřené z důvodu probíhající rekonstrukce.

„V průběhu uplynulých třech měsíců prošla Lidová půjčovna revitalizací od podlahových krytin přes nový mobiliář až po tapety na stěnách. Naši čtenáři se mohou těšit na větší počet odpočinkových zón s novým sedacím nábytkem a celkově je nový prostor příjemnější a vzdušnější,“ říká k realizovaným pracím Jana Černá Válková, která je v současné době pověřená vedením knihovny.

Lidová půjčovna hned od pondělí 7. října najede na běžnou otevírací dobu. Otevřeno bude každý všední den vyjma středy od 8.00 do 18.00 a ve středu pak od 13.00 do 18.00. O víkendu bude možné Lidovou půjčovnu navštívit vždy v sobotu mezi 9.00 a 13.00.

„Rádi bychom poděkovali všem čtenářům, kteří využili dočasného navýšení počtu možných výpůjček, a pomohli nám tak s uskladněním fondu během rekonstrukce. Připomínáme, že knihy vypůjčené před rekonstrukcí je možné vracet až do 12. října,“ dodává Jana Černá Válková.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU