Středa, 2 října, 2024
12.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoOd architektury k literárnímu stand-upu aneb říjen v ústecké knihovně

Od architektury k literárnímu stand-upu aneb říjen v ústecké knihovně

S dalším měsícem přichází Knihovna Ústeckého kraje s novým programem kulturních a vzdělávacích akcí. Návštěvníci se mohou těšit například na besedu s architektem budovy pražské filharmonie Janem Magasanikem nebo na literární stand-up vystoupení populárního komika Pavla Tomeše.

Knihovna Ústeckého kraje na říjen připravila 14 kulturních a vzdělávacích akcí, které potěší malé i velké návštěvníky. Pestrý program tentokrát nabídne například oblíbenou tančírnu salsy (1. 10.), tematickou únikovou hru inspirovanou dílem Stephena Kinga (11. 10.) nebo koncert pianistky a zpěvačky Aidy Mujačić (16. 10.). V říjnu se uskuteční i odložená burza knih (2. 10.) a další multižánrové odpoledne z cyklu Cestování všemi smysly (12. 10.), které bude tentokrát zaměřené na pobaltské státy.

„Z našeho říjnového programu bych chtěla vyzdvihnout především dvě setkání se zajímavými hosty, na které bych všechny ráda pozvala. Hned ve středu 2. října se v Depozitáři uskuteční beseda s architektem Janem Magasanikem, který v současné době pracuje na projektu nové ikonické budovy pražské filharmonie. Naším druhým hostem pak bude populární český stand-up komik Pavel Tomeš, který v našem hlavním přednáškovém sále ve středu 9. října představí svou knihu Třináct faktoriál,“ láká vedoucí produkčního týmu knihovny Jana Černá Válková.

Přehled všech připravovaných akcí uživatelé naleznou na webových stránkách www.knihovnauk.cz nebo v tištěných programech, které jsou volně k rozebrání ve všech budovách knihovny a na dalších veřejných distribučních místech.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU