Sobota, 28 září, 2024
12.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy na to, kam můžete vyrazit. Poslední zářijový víkend je na Litoměřicku ve znamení oslav Dne české státnosti. Užít si můžete krásnou hudbu, procházku městem nebo třeba skvělé víno a burčák na vinobraní.

V Lovosicích se v sobotu 28. září koná tradiční VÁCLAVSKÁ POUŤ. Největší městská slavnost nabídne bohatý program hned na několika scénách rozesetých po celém městě. Letos se můžete těšit například na Tata Bojs, Zrní, Poetiku a řadu dalších. Nebude chybět ani rytířský turnaj, pouťové atrakce, stánky s vínem a občerstvením a výstava traktorů. Podrobnosti jsou ZDE.

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích v sobotu 28. září láká na VSTUP ZDARMA do všech svých expozic. Využijte toho! Podrobnosti jsou ZDE.

Na dvorku Čajovny Hóra se v sobotu 28. září koná JARMARK SOBĚSTAČNOSTI. Nabídne nejen bohatý kulturní program, ale také možnost nakoupit si lokální produkty a umělecké předměty od šikovných lidí z Litoměřicka, kteří je nenabízejí nikde jinde. Bude hudba i divadlo. Vstupné zdarma. Podrobnosti jsou ZDE.

Ve Velkých Žernosekách v sobotu pořádají tradiční VINOBRANÍ. Stavte se tam! Čeká na Vás bohatý program, který zakončí tradiční ohňostroj. Obří hrozen letos sice bude chybět, ale i tak je rozhodně na co se těšit. Vína a burčáku bude dostatek. Podrobnosti jsou ZDE.

V Keblicích se v sobotu 28. září koná koncert ve zdejší kapli sv. Václava. Od 17.30 tu bude hrát LOVOSICKÝ ŽESŤOVÝ KVINTET. K tomu si můžete dát teplé nápoje a svatováclavské koláčky. Podrobnosti jsou ZDE.

Roudnické Podřipské muzeum bude v sobotu 28. září otevřeno od 13 do 17 hodin. Vstupné ZDARMA.

Při příležitosti festivalu Den architektury můžete v sobotu vyrazit na procházku po Roudnici nad Labem. Průvodkyní Vám bude městská architektka Lucie Kavánová, která Vás upozorní na zajímavé (a veřejností běžně opomíjené) stavby, domy a objekty. Bude to stát za to! Sraz ve 14 hodin před galerií. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 29.9. se koná odložený Běh kolem jezera Chmelař. Jeden z nejstarších běžeckých závodů na Litoměřicku startuje na první pláži jezera Chmelař v 8.30 hodin. Běh má 23 kategorií, pro první tři v každé kategorii jsou připravené věcné ceny. Děti budou odměněny všechny. Zúčastnit se mohou i závodníci nad šedesát let.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU