Sobota, 28 září, 2024
12.5 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKoncertyZámek Konojedy zve na Benefiční koncert pěveckého sboru Hvězda "Oslava života"

Zámek Konojedy zve na Benefiční koncert pěveckého sboru Hvězda “Oslava života”

28. 9. 2024 od 18 h. vás zveme na koncert pěveckého sboru Hvězda, jaký jste ještě neslyšeli. Kromě fakt Suchých vážných duchovních kousků uvidíte a uslyšíte mikrooperu Červená Karkulka, nějaký jazz, didaktické hudební anekdoty, úpravy lidových písní a Hvězdu v kostýmech. To si nesmíte nechat ujít!

Program:

mini opera – Červená karkulka

úpravy písní Jaroslava Ježka – Schody do nebe, Tmavomodrý svět, Život je jen náhoda

úpravy lidových písní – Ej lásko lásko, Dobrů noc má milá

duchovní hudba – Ecce sacerdos magnus, Viděl jsem pramen vody, Přikázání nové, Zdrávas Maria

scénická hudba – Nad den, kdy se děvče vdává

Všechny skladby jsou jubilejním výběrem z díla hudebního skladatele a pedagoga Jana Suchého.

Účinkují: Chrámový sbor Hvězda pod vedením Martiny Bogarové — zpěv, Vojtěch Mikuláš Bogar a Adam Eichler — doprovodné piáno, Vojtěch Mikuláš Bogar — violoncello, The Bear Minimum — doprovodná hudební skupina.

Sbor působí již více než 25 let pod vedením sbormistryně Martiny Bogarové. Zaměřuje se především na duchovní hudbu od období renesance až po současnost, pro obohacení repertoáru zahrnuje také prvky jazzu a lidové písně.

Sbor byl založen v roce 1998 jako komorní smíšený pěvecký soubor. První samostatné vystoupení sboru se uskutečnilo při slavnostním znovuotevření kapličky v malé obci Hvězda, která se nachází na vrcholu pískovcového masivu nad vesnicí Blíževedly. Teprve po tomto společném zážitku začali členové sboru pod vedením Martiny Bogarové pravidelně zkoušet a vytvářet stabilní a capellový repertoár.  Další směřování sboru výrazně ovlivnila spolupráce s varhaníkem Jiřím Chlumem z Filipova, díky níž mohl sbor obohatit svůj repertoár o skladby s doprovodem varhan. První společnou skladbou s Jiřím Chlumem bylo Stabat Mater od Františka Ignáce Tůmy. Sbor Hvězda následně po dobu deseti let působil jako chrámový sbor v poutní Bazilice Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Filipově (bazilika minor) a od roku 2015 v Horní Polici v kostele Navštívení Panny Marie. Kromě liturgické činnosti se sbor věnuje koncertování a capella, s varhanami nebo příležitostně i s komorními orchestry.

Vstupné 100,-/150,-/200,- Kč  – celý výtěžek půjde na  restaurování mobiliáře kostela

Vstupenky je možné koupit v předprodeji nebo na místě hodinu před koncertem nebo je možné si je rezervovat na telefonním čísle 721 962 219

Nenechte si ujít tento nezapomenutelný zážitek. Těšíme se na Vás.

On-line předprodej

Koncert se koná za podpory Ústeckého kraje. Pořádá – Spolek pro obnovu památek Konojed z.s., IČ: 19808879

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU