Čtvrtek, 19 září, 2024
18.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoNebezpečí povodně pominulo, vinobraní se v sobotu uskuteční

Nebezpečí povodně pominulo, vinobraní se v sobotu uskuteční

Litoměřice Hladina Labe v Litoměřicích v tuto chvíli kulminuje. Limnigraf na mostě Generála Chábery ukazoval před šestou hodinou ranní 435 centimetrů. Od té doby je stav víceméně neměnný a další nebezpečí již v tuto chvíli nehrozí. Vedení města rozhodlo, že litoměřické vinobraní se v sobotu uskuteční, a to s charitativním podtextem.

Je však zřejmé, že voda se do koryta bude vracet jen pomalu a návrat do normálního stavu potrvá řadu dní. „Uzavřeli jsme parkoviště pod Tyršovým mostem, které je ze dvou třetin zaplaveno. Stejně jako parkoviště před areálem letního koupaliště, v jehož části jsou vodní laguny,“ zaznělo dnes ráno na povodňové komisi města.

Vedení města po pečlivém zvážení situace rozhodlo, že vinobraní se uskuteční. Obdobný postup zvolili i organizátoři v Mělníku nebo České Třebové. „Počasí zasadilo vinařům ránu hned na jaře, kdy v Čechách pomrzla velká část úrody. Musíme je podpořit a jít dál i přesto, že v některých částech republiky prožívají lidé hrozivé, místy přímo tragické chvíle,“ prezentoval stanovisko vedení radnice starosta Radek Löwy.

V rámci vinobraní proběhne sbírka organizovaná Charitou ČR ve spolupráci s městem. „Pokladna bude stát až do 20. hodiny na místě, kde v uplynulých ročnících lidé hlasovali v soutěži o nejlepší burčák. Ta se letos neuskuteční,“ informovala ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá. K dispozici má být i QR kód pro lidi, kteří by chtěli do sbírky přispět elektronicky. Pokladnička bude po celou dobu vinobraní pod dohledem, poté rozpečetěna a výtěžek vložen na transparentní účet v bance.

„Zároveň ve čtvrtek na řádném jednání zastupitelstva navrhneme, aby i město Litoměřice uvolnilo příspěvek do sbírky organizované Charitou ČR,“ uvedl starosta Löwy.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU