Čtvrtek, 19 září, 2024
23.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoVývoj na Labi je v Litoměřicích prozatím relativně příznivý

Vývoj na Labi je v Litoměřicích prozatím relativně příznivý

Litoměřice – Vývoj situace na Labi v Litoměřicích je v rámci možností relativně příznivý. Úspěšná regulace průtoku Vltavy nezhoršuje stav na Labi. Problémy nepůsobí ani Ohře.

Hladina řeky pod Tyršovým mostem se oproti včerejšímu večeru zvýšila „jen“ o deset centimetrů na současných 510 cm.

Existuje naděje, že vystoupá ještě o zhruba půl metru. Voda v takovém případě zaplaví pouze Střelecký ostrov, Lodní náměstí a areál koupaliště. Zda se přeleje přes Pobřežní ulici, teprve uvidíme. Nicméně přípravy na horší variantu pro jistotu i nadále pokračují. Pracovníci Technických služeb města včera rozváželi pytle s pískem na ohrožená místa. Vzhledem k příznivému vývoji nejsou avizovány ani výpadky elektrické energie.

Objekty a jejich areály podél Labe jsou vyklizeny, stejně jako hospůdka u letního kina. Místa monitoruje hlídka městské policie. „Nadále řešíme problémy související s odstraňováním stromů poničených extrémním větrem. Znovu varuji, že vstup na Střelecký ostrov či do jiných míst, kde jsou stromy, není bezpečný,“ vzkazuje starosta Radek Löwy, kterého svou přítomností překvapily maminky s dětmi procházející se včera po Střeleckém ostrově.

Litoměřice jsou připraveny pomoci i obcím nacházejícím se v jejich správní působnosti. Pytle s pískem si vyzvedávali zástupci sousedních obcí. Situaci na místě v průběhu dnešního dopoledne monitoruje starosta přímo v ohrožených místech.
„Věříme, že nikdo zde to nebude potřebovat, ale jsme připraveni poskytnout ubytování na výstavišti lidem, kteří dočasně přišli o domovy, pokud by nás o to někdo požádal,“ informuje místostarosta Jiří Adámek.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU