Pondělí, 16 září, 2024
15.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoŘeditelé litoměřických základních škol dnes jednali i o výhrůžných dopisech

Ředitelé litoměřických základních škol dnes jednali i o výhrůžných dopisech

Litoměřice – Stovkám škol napříč Českou republikou v průběhu úterka a středy přišla do e-mailových schránek výhružná zpráva, že se v nich nacházejí výbušniny. Byly mezi nimi i litoměřické školy, a to Ladova, U Stadionu a Havlíčkova.

„Situaci nepodceňujeme a jednali jsme dle společného doporučení zaslaného ministrem školství a ministrem vnitra. Věc jsme předali Policii ČR,“ prezentovala výsledek dnešní schůzky s řediteli základních škol Klára Moščicová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Ministři zřizovatele škol dopisem ujistili, že Policie ČR se těmito výhrůžkami intenzivně zabývá, nebere je ani v nejmenším na lehkou váhu a pracuje na dohledání jejich odesílatele tak, aby co nejméně zasahovala do běžného provozu škol.

„Současně připomínáme, že Policie ČR opakovaně sdělila, že nemá žádné konkrétní informace, z nichž by vyplývalo, že žákům a žákyním spolu s učitelkami, učiteli a dalšími zaměstnanci škol hrozí bezprostřední nebezpečí. Ve spolupráci Ministerstva vnitra, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vládní zmocněnkyně pro lidská práva a Policie ČR jsme navíc ustavili operativní pracovní skupinu, která bude průběžně reagovat na vývoj situace a poskytovat součinnost a potřebné informace. Jakkoliv ještě není zřejmé, s jakou motivací byly výhrůžky na počátku školního roku rozeslány, důvodně předpokládáme, že mají za cíl naši společnost znejistit, zvýšit její vnitřní pnutí a vnést do ní strach. I proto se případem zabývá Národní centrála proti terorismu, extrémismu a kybernetické kriminalitě,“ stojí v dopise podepsaném ministrem Vítem Rakušanem a ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Mikulášem Bekem.

Autor: Eva Břeňová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU