Pondělí, 16 září, 2024
15.7 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiŽiteničtí chovatelé budou mít na Dni pro děti výstavu zvířat

Žiteničtí chovatelé budou mít na Dni pro děti výstavu zvířat

Litoměřice Základní organizace chovatelů Litoměřice – Žitenice, pořádá již 20. Okresní výstavu mladých králíků, spojenou s místní výstavou králíků, drůbeže, holubů, okrasného ptactva a morčat.

V sobotu 31. srpna na výstavišti Zahrada Čech v době od 9 do 18 hodin budou vystavovat i chovatelé z německé družební organizace ze Sebnitz. K vidění budou i další zvířata, např. akvarijní ryby, terarijní zvířata, křečci.

Výstava proběhne v rámci akce „Den pro děti“ a tak pro nejmenší bude připraven bohatý doprovodný program, jako např. jízda na ponících, hopsání s králíky, malování na obličej, ukázka práce záchranářských psů.

Novinkou výstavy bude možnost kontaktu s papoušky včetně focení s nimi, dále basket s králíky nebo modely zvířátek z 3D tiskárny. Návštěvníci si budou moci zakoupit do svých chovů kvalitní zvířata, rovněž i chovatelské potřeby, krmiva a vitaminové doplňky a také včelařské produkty.

Pořadatelé srdečně zvou k návštěvě výstavy.

Český svaz chovatelů, ZO Litoměřice – Žitenice, má v současné době 21 členů, z toho tři mladé chovatele. V letošním roce v Litoměřicích uspořádala propagační expozici ČSCH v měsíci dubnu v rámci Tržnice Zahrady Čech. Tato chovatelská organizace svojí činností a pořádanými akcemi určitě patří mezi nejaktivnější chovatelskou organizaci v rámci okresu, alei v širokém okolí. A to bezesporu díky nasazení a obětavosti několika členů ZO se pak dají dělat různé aktivity a výstavy, které jsou přínosem jak pro celou ZO, tak pro samotné město Litoměřice.

Pokud byste chtěli být nápomocni při akcích ZO nebo chcete-li se stát organizovaným chovatelem, neváhejte se obrátit na zástupce ZO (tel. 725 379 515). Více na www.cschzitenice.wbs.cz.

Autor: Jiří Andrle

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU