Čtvrtek, 19 září, 2024
15.3 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTECKÝ KRAJ: Ve Vaňově vyhasl život motocyklisty. Po Teplicích se proháněl řidič...

ÚSTECKÝ KRAJ: Ve Vaňově vyhasl život motocyklisty. Po Teplicích se proháněl řidič s 2,5 promile

V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 149 dopravním nehodám a haváriím. Při nehodách se lehce zranilo 30 osob, 1 se zranila těžce a jedna osoba bohužel svým zraněním podlehla. Jednalo se o sobotní večerní nehodu motocyklisty v ústecké části Vaňov. Hmotná škoda byla odhadnuta na 9 574 000 korun. 

Počet nehod v jednotlivých okresech: DC – 13, CV – 22, LT – 21, LN – 13, MO – 25, TP – 22, UL – 28, DO Řehlovice – 5.

V neděli v podvečer vykonávali policisté z hlídkové služby dohled v centru Teplic. Jízda vozidla Škoda Octavia se jim zdála podezřelá a tak se rozhodli, že řidiče zkontrolují. Při komunikaci s ním bylo zřejmé že řidič není “úplně čistý”. To prokázala i provedená dechová zkouška. Ta i při opakovaném pokusu prokázala 2,5 promile alkoholu v dechu. Řidiči ve věku 36 let byla zakázána další jízda a byl předvolán na další den k podání vysvětlení na policejní stanici. Podezřelý je z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Nejčastější příčinou dopravních nehod v minulém týdnu byl nesprávný způsob jízdy, a to v 75 případech. V 21 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě a v 16 případech nepřiměřená rychlost. Z celkového počtu dopravních nehod bylo pod vlivem alkoholu 6 řidičů a 1 řidič byl pod vlivem omamných a psychotropních látek.

26. srpna 2024
por. Bc. Ilona Gazdošová

tisková mluvčí
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU