Čtvrtek, 19 září, 2024
15.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoProblém s provozovatelem cykloservisu bude řešit soud

Problém s provozovatelem cykloservisu bude řešit soud

Litoměřice – U soudu skončil spor mezi městem Litoměřice a provozovatelem bývalého obchodu, půjčovny a servisu kol Bike & Skate na parkovišti U hvězdárny. Vzhledem k tomu, že provozovna už delší dobu nefungovala a provozovatel nezajišťoval ani provoz veřejného WC, ke kterému se podpisem nájemní smlouvy zavázal, město mu smlouvu na konci loňského neprodloužilo.

Záměrem bylo nalézt nového nájemce, který by v objektu nabídl adekvátní služby pro obyvatele i návštěvníky města a zároveň zajistil provoz veřejných toalet. Nicméně konkurz na nového provozovatele nemůže být zatím vyhlášen, neboť původní pronajímatel má v objektu stále uskladněné své věci a s městem dlouhodobě nekomunikuje.

Jak přiblížil vedoucí odboru majetku Václav Härting, bylo rozhodnuto o podání žaloby na exekuční vyklizení objektu. „Pokoušeli jsme se nájemníkem opakovaně jednat, ale dosud bezvýsledně,“ poznamenal.

Soudní řízení, které dosud není nařízené, přitom může trvat jeden až dva roky. Teprve až bude celá záležitost vyřešená a padne rozhodnutí soudu, bude moci město objekt nabídnout novému nájemci.  

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU