Čtvrtek, 19 září, 2024
15.3 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKoncertyZačíná Litoměřické varhanní léto

Začíná Litoměřické varhanní léto

Litoměřice – Ve středu 31. července v katedrále sv. Štěpána začíná LITOMĚŘICKÉ VARHANNÍ LÉTO. První koncert třiatřicátého ročníku oblíbeného hudebního festivalu má podtitul  „Hvězdná Edita Randová a nespoutané varhany Jana Kalfuse” a začíná v 19 hodin. V programu mimo jiné zazní Biblické písně Antonína Dvořáka.

Vstupenky můžete koupit ZDE.

Varhaník Jan Kalfus koncertoval ve většině evropských zemí a také v USA. Často spolupracuje s předními orchestry, sbory i sólisty. Více než čtyřicet let je varhaníkem Univerzity Karlovy, kde v roce 2016 převzal z rukou rektora stříbrnou medaili. Na svých koncertech často uvádí skladby českých skladatelů od raného baroka až do současnosti.

Edita Randová je česká operní pěvkyně, mezzosopranistka. Zpívala v předních koncertních sálech doma i v zahraničí – mimo jiné v Číně. V roce 2003 byla vyslána Ministerstvem zahraničních věcí k propagaci české hudby do Austrálie. V roce 2009 obdržela Evropskou cenu Gustava Mahlera za mimořádný přínos v oblasti hudby a v témže roce debutovala jako Maddalena v opeře Rigoletto v Mexiku.

Edita Randová má vedle operního i bohatý koncertní repertoár, zahrnující oratoria, kantáty, mše, písňové cykly či jednotlivé písně od starých mistrů až po soudobou tvorbu našich i předních světových skladatelů.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU