Neděle, 8 září, 2024
21.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLovosicePodpořte vznik Centra pomoci! – V bezpečí s péčí

Podpořte vznik Centra pomoci! – V bezpečí s péčí

Lovosice – Pracovnice z lovosické Charity iniciovaly projekt Centra pomoci, který je možné částečně podpořit i prostřednictvím sbírky na Donio.cz.

Bezpečné místo je nové Centrum, jehož rozpočet je odhadován na 35 milionů korun, a příspěvky každého dárce pomohou začít vše uskutečňovat. Služby, které Charita Lovosice poskytuje již déle než 25 let, budou přestěhovány do bezbariérového, nízkoenergetického komplexního Centra přímé pomoci, jistoty, bezpečí, ochrany, kde je plánováno vybudovat:

  • Centrum pro děti, jejichž setrvávání v rodině je vysiluje a oni nemají „bezpečné místo“.
  • Bezbariérové terapeutické dílny a pracoviště, které umožní nácvik činností pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením
  • Zázemí pro děti a mládež, kteří se nacházejí v situacích, ve kterých si nevědí rady. V jejich životě se děje něco, co je trápí, co jim ubližuje. Jsou ohrožení sociální vyloučením, násilím či závislostmi.
  • Zázemí pro práci s lidmi, kteří se dostali na křižovatku života, s lidmi, kteří se dostali na ulici.
  • Zázemí pro práci s rodinami, místo pro setkávání na rodinných a případových konferencích. Pro práci s rodinami, které jsou sociálně vyloučené, řeší existenční, životní problémy. V rámci této podpory jdeme ruku v ruce s Orgánem sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) a soudy.
  • Zázemí pro realizaci Asistovaných kontaktů a práci s rodinami v konfliktu, kde je dítě obětí – rodiče v rozchodové a rozvodové fázi.

Mimo jiné je záměrem taktéž rozšířit charitativní šatník a místo pro výdej materiální a potravinové pomoci. Denně do lovosické Charity docházejí maminky s dětmi a další lidé v nouzi, kteří potřebují pomoci s ošacením.

Sbírku můžete podpořit ZDE.

Do konce sbírky zbývá 58 dnů.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU