Neděle, 8 září, 2024
21.3 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiLitoměřická galerie pořádá výtvarné dílny k výstavě Ve stínu stromů

Litoměřická galerie pořádá výtvarné dílny k výstavě Ve stínu stromů

Litoměřice – Hledáte smysluplnou prázdninovou zábavu pro své ratolesti? Chcete se naučit něco nového? Máte rádi přírodu? Pokud jste na některou z těchto otázek odpověděli ANO, pak Vám určitě udělají radost VÝTVARNÉ DÍLNY, které k aktuální výstavě VE STÍNU STROMŮ pořádá Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích.

Dílny jsou určené pro děti všech věkových kategorií, galerie připravila celkem tři. Navštívit můžete kteroukoliv z nich, nebo rovnou všechny. Své místo si ale raději rezervuje na do 2. 8. na emailu info@galerie-ltm.cz. Vstup s platnou vstupenkou na výstavu.

Úterý 6. 8. – 10–12 hod.: DIVOTVOŘI

Roztodivní stromoví živočichové žijící pod kůrou, v dutinách kmene nebo v jeho kořenech – tvorové skuteční nebo vzniklí v naší fantazii. Les je odedávna vnímán také jako místo tajemství, kouzel a podivuhodných bytostí.

Budeme tvořit 3D živočicha z nejrůznějších nejen přírodních materiálů nebo masku podivuhodné lesní bytosti. K tvorbě nás bude inspirovat příroda, pověsti, naše fantazie a díla umělců prezentovaná na výstavě. V ní si nakonec každý najde konkrétní obraz, prostor, ve kterém jeho výtvor ožije.

Středa 7. 8. – 10–12 hod.: MOJE MÍSTO

Všude kolem jsou jen stromy a ticho. V divočině jsme se nakonec ocitli sami. Cítíme vlhko. Mezi listím probleskuje světlo, které na mechové polštáře kreslí zajímavé obrazce.

V dílně vytvoříme prostorový obrázek, objekt, ve kterém zkusíme zachytit kousek lesní divočiny. Na okamžik se stane „naším místem“. Podnětem k tvorbě nám bude například dílo Zdeňka Daňka nebo Františka Skály. Jaká zajímavá setkání se na našem místě odehrají?

Čtvrtek 8. 8. – 10–12 hod.: KNÍŽKA LESNÍCH CEST A NÁLAD

Některé cesty lesem vedou ušlapanou pěšinou, jindy se prodíráme větvemi a překračujeme mohutné kořeny. Jinak na nás působí les za slunečného dne a jinak v noci. Co vše můžeme cestou potkat a co se dozvíme o sobě?

Pozorně si prohlédneme obrazy Lenky Falušiové, Josefa Sudka a dalších umělců. V dílně si potom z přírodnin vytvoříme vlastní, jedinečné štětce. Budeme experimentovat s jejich barevnou stopou na papíře. Z naší jedinečné kresby vznikne kniha, která nám nakonec nabídne nové možnosti vidění i výtvarného dotváření.

O výstavě Ve stínu stromů si můžete přečíst ZDE.

Foto: MarkuSnakus, www.markusnakus.cz

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU