Neděle, 8 září, 2024
21.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoPropad komunikace si vyžádal uzavření parkoviště v Dlouhé ulici

Propad komunikace si vyžádal uzavření parkoviště v Dlouhé ulici

Litoměřice – V Dlouhé ulici v Litoměřicích došlo dnes ráno k mimořádné havárii. Vlivem silného deště a působení spodní vody se tam propadla část komunikace, pod níž se nachází pozůstatky starého sklepa. Asi čtyřmetrová kaverna se vytvořila u vstupu do soukromého domu, kde sídlí několik firem.

Podle investičního technika odboru územního rozvoje Ladislava Pošíka není zatím jasné, jak dlouho odstranění propadu potrvá.

„Místo prohlédli pracovníci Severočeských vodovodů a kanalizací, kteří nezjistili žádnou závadu na jejich zařízení. Přivolán je také statik. Teprve až po bližším posouzení stavu může být rozhodnuto o dalším postupu opravných prací,“ vysvětlil Ladislav Pošík.

Vzhledem k tomu, že se jedná o havárii většího rozsahu zůstane parkoviště v této lokalitě (vyznačeno na přiložené mapě, pozn.) až do odvolání uzavřené.

S ohledem na bezpečnost chodců místo propadu zajistili pracovníci technických služeb zábranami. I přesto by se nejbližšímu okolí propadu měli chodci kvůli vlastní bezpečnosti raději vyhýbat. 

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU