Neděle, 8 září, 2024
19.8 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a tentokrát je tady spolu s ním také naše pozvánka s tipy, kam vyrazit. S kulturními a sportovními akcemi se totiž opět roztrhl pytel. Co si vyberete, je ovšem pouze na Vás.

Ve Velkých  Žernosekách se v sobotu 13. července poběží ŽERNOSECKÝ PŮLMARATON. Oblíbený závod, jehož trať je dlouhá 21 100 metrů a vede kolem žernoseckých vinic a dále Českým středohořím, startuje v 10 hodin od Kulturního domu Velké Žernoseky. Na účastníky čeká občerstvení na trati i v cíli a také ceny od regionálních společností a pamětní medaile. Podrobnosti jsou ZDE.

V Roudnici nad Labem se koná 1. ročník STREET FOOD FESTIVALU. Uskuteční se na Husově náměstí a návštěvníkům nabídne spoustu dobrot a specialit zahraniční kuchyně. Těšit se můžete třeba na šťavnaté burgery, trhaná masa a pivo nejen z regionálních pivovarů. Budou ale také sladkosti, zmrzlina a dokonce hmyzí speciality. K tomu všemu program pro děti a živá hudba. Podrobnosti ZDE.

Úštěk si v sobotu 13. července zaberou piráti.  Azyl jim tradičně poskytne jezero Chmelař, kde budou mít své městečko i pirátské tržiště. Samozřejmostí je také kotviště pirátských lodí a celodenní program s bitvami na vodě i na souši. Hrát k tomu bude dobová muzika a samozřejmostí jsou pohádky pro děti, soutěže a fakírská a jiná vystoupení. Akci ukončí velkolepý ohňostroj. Podrobnosti jsou ZDE.

Lákavé je také GULÁŠOBRANÍ na fotbalovém hřišti v Libochovicích. Souboj amatérských kuchařských týmů se uskuteční v sobotu 13. července od 13 hodin. Guláše se budou vařit do 17 hodin, úderem 17. hodiny můžete začít ochutnávat. V 18 hodin přijde na řadu vyhlášení vítězů a potom taneční zábava pod širým nebem. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU