Pondělí, 1 července, 2024
20.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoOkruh církevních památek nabízí zvýhodněný vstup do čtyř objektů

Okruh církevních památek nabízí zvýhodněný vstup do čtyř objektů

Litoměřice Město Litoměřice ve spolupráci s Biskupstvím litoměřickým spouští i v letošním roce turistický produkt, kterým je Okruh církevních památek (OCP). Zakoupením voucheru za pouhých 160 korun vám bránu otevře hned několik památek, do kterých vstoupíte v doprovodu průvodce. Na závěr vás čeká odměna.

Chcete se kochat krásou katedrály sv. Štěpána a zároveň vstřebávat zajímavé informace o její historii? Máte chuť vyšlápnout schody vyhlídkové věže katedrály a kochat se nevšedními výhledy na Dómský pahorek, biskupskou rezidenci nebo nedaleký kopec Radobýl? Nebo si chcete prohlédnout kostel Všech svatých a letos nově také kostel sv. Vojtěcha, v němž spatříte mj. původní oltářní obraz svatého Vojtěcha, který nechal namalovat biskup Šternberk? Pak máte jedinečnou šanci.

„Okruh budeme provozovat od 1. července do 1. září. Dopolední prohlídka začíná v 10 hodin, odpolední ve 14 hodin. Cena voucheru, který zakoupíte v infocentru na Mírovém náměstí, je 160 korun pro dospělé. Senioři, studenti a držitelé ZTP zaplatí o 30 korun méně. Děti do 15 let vstupné neplatí, stejně jako do katedrály, v jejímž případě stojí samostatná vstupenka 70 Kč (snížená 50 Kč),“ informovala vedoucí Odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Po absolvování okruhu získají turisté po předložení voucheru zakoupeného v infocentru na recepci Biskupského pivovaru bonus v podobě zde vyrobeného piva.

Katedrála sv. Štěpána je sice součástí OCP, ale s ohledem na svůj význam je přístupná i samostatně, a to v červenci a v srpnu každý den v týdnu, v červnu a v září od pátku do neděle (10.00 – 16.30 hodin).

„Cílem tohoto turistického produktu je zpřístupnit v maximální možné míře českým i zahraničním turistům církevní objekty, které nám zanechali naši předci. Jde o výsledek spolupráce mezi městem a církví, které tímto děkuji,“ uvedl starosta Radek Löwy.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU