Sobota, 29 června, 2024
26.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoKnihovna Ústeckého kraje přechází na prázdninový provoz

Knihovna Ústeckého kraje přechází na prázdninový provoz

Celý červenec a srpen bude Knihovna Ústeckého kraje fungovat v omezeném prázdninovém provozu. Hlavní budovy knihovny budou mít otevřeno každý všední den, jen budou mít v některých dnech zkrácenou otevírací dobu. Služby poboček bude během léta možné využívat vždy v pondělí a ve čtvrtek.

Knihovna Ústeckého kraje od pondělí 1. července přechází na prázdninovou otevírací dobu, která bude platit až do konce srpna. K běžnému režimu se knihovna vrátí opět 1. září.

Hlavní budovy knihovny v centru města (Lidová část, Vědecká část a Depozitář) budou během letních prázdnin otevřené každý všední den.
V pondělí a ve středu bude možné knihovnu navštívit od 9.00 do 18.00, v úterý, ve čtvrtek a v pátek pak bude otevřeno od 9.00 do 16.00. O víkendu bude knihovna uzavřena. Veřejné polytechnické dílny, které se nachází v Lidové části knihovny, bude během léta možné využívat na základě předchozího objednání.

Pobočky Hornická, Klíše, Neštěmice a Stříbrníky budou mít během léta otevřeno pouze v pondělí a ve čtvrtek, a to vždy od 9.00 do 12.00 a následně od13.00 do 18.00. První týden v červenci (tj. 1. – 5. 7.) budou všechny čtyři pobočky uzavřeny. Souhrnné informace o prázdninové otevírací době čtenáři naleznou na webových stránkách knihovny a v informačních letácích, které jsou volně k rozebrání ve všech odděleních a na všech pobočkách.

Knihovna zároveň připomíná, že v červenci odstartuje již dříve avizovaná rekonstrukce Lidové půjčovny, a vyzývá čtenáře, kteří tak ještě neučinili, aby si před létem z tohoto oddělení vypůjčili co nejvíce knih. Za tímto účelem byl maximální možný počet výpůjček z volného výběru Lidové půjčovny dočasně navýšen na 100 kusů a výpůjční doba byla prodloužena až do 12. října. Možnost zásobit se před létem takto enormním množstvím čtiva lze využít do konce června.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU