Neděle, 29 září, 2024
7.3 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiCharita LitoměřiceKlienti Domova sv. Zdislavy navštívili levandulovou zahradu

Klienti Domova sv. Zdislavy navštívili levandulovou zahradu

Litoměřice/Klapý – Senioři z litoměřického Domova svaté Zdislavy navštívili před několika dny Levandulovou zahradu Anette, která se nachází v obci Klapý, přímo pod Hazmburkem.

„Senioři byli z výletu nadšení a do jednoho se shodli, že levandulová zahrada je magické místo. Všichni využili kavárnu, která je přímo v zahradě a ochutnali kávu s levandulovou příchutí a také zákusek s levandulí,“ prozradila Alena Mohauptová.

Poté, co se senioři občerstvili, všichni společně relaxovali v zahradě obklopeni květenou a také pro levanduli tak typickou vůní. Dle svých slov budou na tento výlet dlouho vzpomínat.

Charitní Domov sv. Zdislavy je určen lidem nad 50 let se sníženou soběstačností z důvodu stařecké demence a Alzheimerovy choroby. Zařízení, které má 33 lůžek a také vlastní retro společenskou místnost, keramickou dílnu a vnitřní zahradu, provozuje Charita Litoměřice.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU