Pondělí, 1 července, 2024
17.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoDobrá zpráva: Po novém mostě vyjedete z Litoměřic již na začátku července

Dobrá zpráva: Po novém mostě vyjedete z Litoměřic již na začátku července

Litoměřice – Po litoměřickém mostu Generála Chábery se od počátku června, kdy začala rekonstrukce sítí ve Švermově ulici, dostanete pouze do Litoměřic. Situace by se ale měla zlepšit již na konci týdne, nejpozději na začátku července, kdy opět začne sloužit i pro cestu ven (o přesném datu budeme veřejnost včas informovat).

Průjezd Tyršovým mostem by se tak v dopravní špičce měl znovu vracet k normálu.

Městu se totiž podařilo se zhotovitelem stavby dohodnout na provizorním zprovoznění křižovatky ulic Stránského a Družstevní, kde v těchto dnech pracovníci finišují s opravou vodovodu a kanalizace. Původně měla být křižovatka uzavřená až do 4. srpna. „Za tuto dohodu jsme velmi rádi, protože řidiči jsou kvůli komplikacím oprávněně naštvaní,“ vyjádřil spokojenost místostarosta města Jiří Adámek. „Příští týden dojde ve Stránského ulici k posunutí stavby až za zmíněnou křižovatku ve směru k Luně. Družstevní ulice tak bude dočasně obousměrná v celém rozsahu a řidiči ji budou moci využít jak k příjezdu, tak odjezdu z města,“ vysvětlil Jiří Adámek. Na křižovatce bude zatím položen provizorní povrch. K jejímu uzavření v řádech dnů pak dojde již pouze při pokládce nového asfaltového koberce (o přesném termínu budeme včas informovat) před koncem první etapy rekonstrukcí sítí v této lokalitě (skončí 4. srpna). Se začátkem druhé etapy prací (od 5. srpna) na křižovatce Mrázova – Stránského pak bude možné z města vyjet i ve směru od Luny.

Podle investora stavby, Severočeské vodárenské společnosti (SVS), pokračují práce podle původního harmonogramu, výrazné komplikace se zatím neobjevily. „Od začátku akce byla položena kanalizace v ulici Švermova, nyní pokračujeme dalšími pracemi, zejména výkopy a jejich pažením,“ vyjmenoval Mario Böhme, tiskový mluvčí SVS.

Dopravní komplikace museli v minulých týdnech řešit i městští strážníci. Řidiče pokutovali například za jízdu v protisměru v ulici Mládežnická nebo za nepovolený průjezd areálem nových mrazíren, kde lidé i přes zákaz hromadně projížděli velkou rychlostí, což policistům rozzlobeně hlásil majitel tohoto soukromého pozemku. „Situace jsme museli řešit jako přestupky. Otevření křižovatky ve Stránského ulici velice vítáme a věříme, že se tím dopravní situace ve městě výrazně zlepší,“ sdělil velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik.

Pro lepší informovanost žádáme občany, aby sledovali web města, kde pravidelně aktualizujeme článek na hlavní stránce, dále sekci Dopravní uzavírky, v níž je umístěna interaktivní mapa s uzavírkami, či facebookový profil města. „Doporučuji i registraci v Mobilním rozhlasu / Munipolisu. Jakákoliv nová informace zveřejněná v aktualitách na webu města se totiž okamžitě objeví jako zpráva ve vašem mailu,“ upozornila na jednu z mnoha výhod této pro obyvatele města bezplatné služby Eva Břeňová, vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu.

Díky Munipolis byly například prostřednictvím krátké SMS zprávy rozeslané městem do mobilů registrovaných uživatelů pozváni rezidenti ulic Dlouhá a Mostecká na veřejné projednání. To se k chystané rekonstrukce sítí uskuteční se ve čtvrtek 27. června od 17.30 hodin na Kapucínském náměstí.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU