Sobota, 29 června, 2024
26.8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaDĚČÍNSKO: Policistům nejprve ujížděl, pak se dal na útěk a skočil do...

DĚČÍNSKO: Policistům nejprve ujížděl, pak se dal na útěk a skočil do Labe

VIDEO: V úterý 18. června 2024 kolem třetí hodiny ráno, spatřila policejní hlídka oddělení hlídkové služby v Děčíně  osobní  vozidlo VW, s nímž projížděl řidič po ulici Ústecká. Policisté se rozhodli předepsaným způsobem automobil zastavit a provést silniční kontrolu. Řidič na výzvu k zastavení nejprve reagoval zastavením vozidla, ale jakmile policisté vystoupili ze služebního vozu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět směrem do Děčína po Ústecké ulici. Policisté ihned sedli do služebního vozidla a začali jej  se zapnutými majáky pronásledovat. Řidič však nedojel daleko. Z ulice Ústecká odbočil do ulice Převozní a poté pokračoval dále po travnaté stezce  podél Labe až k náspu v Zimním přístavu.  Na konci náspu byl donucen zastavit vozidlo, vyběhl z něj, dal se na útěk k řece Labi, do které následně bez váhání skočil a snažil se policistům z místa uplavat. Na opakované výzvy policistů, aby zanechal svého jednání, s výstrahou, že  bude použito donucovacích prostředků nereagoval.  Jeden z policistů využil svého oprávnění a po několika neuposlechnutých výzvách provedl ze služební zbraně varovný výstřel do bezpečného prostoru. Až na ten pronásledovaný muž  zareagoval a vrátil se na břeh, kde jej policisté zadrželi.  

Na výzvu se podrobil dechové zkoušce,  která byla negativní, stejně tak se na výzvu podrobil orientačnímu testu na jiné návykové látky. Test na drogy však detekoval látku  amfetamin/metamfetamin.

Lustrací policisté zjistili, že 28letý muž má vysloveny hned tři platné zákazy  řízení všech motorových vozidel, nejdelší z nich až do roku 2026.

Při pronásledování muže, který policistům ujížděl, naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani dopravní nehodě.  Ve vozidle s mužem cestoval jeden spolujezdec, který po zastavení vozidla a útěku řidiče  zůstal stát u vozidla. Následně  byl také policisty omezen na osobní svobodě,  policisté zjistili, že prochází místním pátráním. Motorové vozidlo policisté zajistili.

Zadrženého řidiče  policisté  umístili do policejní cely.   Muži  ještě tentýž den  sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  Následně byl v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení  postaven do 48 hodin před soud, který rozhodoval o jeho dalším osudu, stejně jako o osudu zajištěného vozidla.

Děčín 20. června 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková

Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU