Neděle, 8 září, 2024
21.3 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiCharita LitoměřiceSenioři z Domova na Dómském pahorku dostali nové polohovací křeslo

Senioři z Domova na Dómském pahorku dostali nové polohovací křeslo

Litoměřice – Klienti Charity Litoměřice z Domova seniorů na Dómském pahorku mohou využívat nové polohovací geriatrické křeslo, které je velkým pomocníkem pro lidi s omezeným pohybem a mohou díky němu trávit čas venku.

Novou zdravotnickou pomůcku v hodnotě 25 927 korun věnovala Charitě prostřednictvím Nadačního fondu Evy Matějkové společnost CS-BETON.

Senioři se zhoršenou pohyblivostí se opět, byť s asistencí, mohou radovat z volného pohybu jak po Domově samotném, tak zejména v jeho venkovním areálu. „Křeslo je vhodné jak k použití v uzavřených místnostech, tak díky otáčivým předním kolečkům a velkým zádním kolům zejména v terénu. To naši senioři teď s přicházejícím letním počasím obzvlášť vítají, protože s asistencí ošetřovatelek či příbuzných mohou zase trávit čas venku na čerstvém vzduchu,“ vysvětluje Iveta Šerberová, pověřená vedoucí domova, která dar od zástupce společnosti CS-BETON převzala.

Polohovací křeslo je pro seniory díky anatomicky polstrované sedačce, opěrce zad i hlavy pohodlné i při delším sezení. K jídlu či odkládání různých předmětů slouží nastavitelný pracovní stůl, který lze odklopit. Bezpečnostní bodový pás je zase chrání před pádem. „Pro každého našeho seniora je mnohem příjemnější, když si může vyjet se svou návštěvou na kafíčko ven před budovu, než veškerý svůj čas trávit na pokoji, nebo ve společenské místnosti,“ dodává Iveta Šerberová.

Nadační fond Evy Matějkové, zakladatelky CS-BETON, založil na počest své zesnulé manželky Josef Matějka s dětmi, dcerou Petrou a synem Markem. Ambicí fondu je pomáhat nejen lidem v tíživých životních situacích, ale podpořit i ty, kteří se snaží z vlastní vůle a v rámci svých možností prospět svému okolí a přispět k lepšímu životu alespoň některých z nás.

Autor: Vanda Součková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU