Neděle, 29 září, 2024
8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaVzdává se, zabil se. Policie zveřejnila kompletní sestřih zásahu na FF UK

Vzdává se, zabil se. Policie zveřejnila kompletní sestřih zásahu na FF UK

Ve čtvrtek 21. prosince došlo ke střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na Palachově náměstí v Praze. Po zuby ozbrojený střelec zavraždil 14 lidí a následně zbraň obrátil proti sobě. Celkem zemřelo 15 lidí a dalších 25 bylo zraněno. Událost je nejtragičtější masovou vraždou v historii ČR a ihned zasáhla všechny oblasti života v celé zemi.

V Ústeckém kraji vyjádřily zděšení nad hrůzným činem a soucit s oběťmi městské a obecní úřady, školy a další organizace. Ústecká UJEP zřídila před budovou Filozofické fakulty pietní místo a připojila se rovněž k oficiálním finančním sbírkám vysokých škol na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou na Filozofické fakultě UK. Svoji finanční pomoc můžete směřovat přes:

– Nadační fond Univerzity Karlovy

– Masarykovu univerzitu

Pod velkým tlakem byla ihned po incidentu Policie ČR a 9. ledna uspořádala tiskovou konferenci, kde popsala různá, prozatím chybějící, fakta k případu. Ví se také, že policie v současné době vyšetřuje řadu lidí, některé i z Ústeckého kraje, kteří se zločinem na sociálních sítích v různé míře sympatizovali. Zároveň s tiskovou konferencí policie rovněž zveřejnila téměř desetiminutový sestřih ze zásahu, ze kterého mrazí.

Zdroje: www.policie.cz, https://www.ujep.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU