Čtvrtek, 19 září, 2024
15.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Hejtman jednal s velvyslancem Filipínské republiky

ÚSTÍ NAD LABEM: Hejtman jednal s velvyslancem Filipínské republiky

Hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera poprvé navštívil filipínský velvyslanec J. E. p. Ombra T. Jainal. Při osobním setkání diskutovali o možnosti navázání mezinárodní spolupráce v oblasti zdravotnictví. Jednání se zúčastnil také předseda Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Ústeckého kraje Milan Rychtařík a náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s., Jiří Laštůvka.

Stěžejním tématem jednání byla potenciální spolupráce Ústeckého kraje s Filipínami v oblasti zdravotnictví. Během jednání byl představitelům Ústeckého kraje a Krajské zdravotní představen filipínský systém vzdělávání zdravotnického personálu, filipínská mentalita a dále etika, kterou se tamní zdravotnický personál řídí. S ohledem na nedostatek zdravotnického personálu v Ústeckém kraji se diskutovalo také o možnostech zaměstnávání filipínských zdravotních sester v rámci kooperace s Krajskou zdravotní, a. s.

Filipíny jsou nejstarší demokracií v regionu jihovýchodní Asie s nadějně se rozvíjející ekonomikou s prozápadní kulturou. Země je jediným asijským státem s dominantním křesťanstvím. Blízkost kultur, potenciál Filipín stát se v dohledné době jednou z 20 největších ekonomik světa a schopnost České republiky se v zemi prosazovat lépe než v tradičních asijských tygrech předjímá intenzitu vztahů a silný vzájemný zájem o spolupráci.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU